Blikvanger op het autosalon: Range Rover Evoque Convertible

Range Rover Evoque Convertible © KVDA

Een Europese première op de stand van Land Rover op het Autosalon van Brussel: de cabrioversie van de Range Rover Evoque.

De Evoque Convertible is de eerste cabriolet in het gamma van Range Rover en ook de eerste cabrio-SUV op de automarkt tout court. Het vouwmechanisme in Z-vorm verdwijnt volledig in het koetswerk om de lijn niet te verstoren wanneer het dak neergeklapt is.

Het dak openen duurt 18 seconden, sluiten lukt in 21 seconden. Bestuurders van deze cabrioversie van de Evoque – omwille van zijn stijlvol voorkomen en knap design eerder verkozen tot Women’s Car of the Year – hoeven overigens niet te stoppen om het dak te openen of te sluiten, maar de snelheid mag niet hoger liggen dan 45 km/u. Als de wagen open is, ziet u geen centrale beugel die bescherming biedt bij een koprol. In de plaats gebruikt Land Rover twee aluminium elementen die bij een nakende koprol uit de achterkant van de wagen klappen om de inzittenden te beschermen. Een en ander maakt dat er slechts 251 liter kofferruimte over blijft.

Cabrioklanten hebben de keuze uit een tweeliter dieselmotor van 180 pk en een tweeliter turbomotor op benzine die 240 pk levert. Voor de basisversie betaalt u minstens 52.500 euro. De eerste exemplaren worden in mei geleverd. (Belga/KVDA)

Range Rover Evoque Convertible
Range Rover Evoque Convertible© KVDA
Range Rover Evoque Convertible
Range Rover Evoque Convertible© KVDA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content