Autosalon Brussel: wat u moet weten

© Belga/AFP

De ‘European Motor Show Brussels 2012’, beter bekend als het Auto- en Motorsalon van Brussel, opent dinsdag de deuren. Organisator Febiac rekent ook voor deze negentigste editie op ruim 600.000 enthousiaste auto- en motorliefhebbers.

Dinsdag vinden de persdag en gala-avond plaats, woensdag wordt het salon officieel ingehuldigd door prins Filip. Het grote publiek moet wel nog even geduld oefenen en is welkom van donderdag 12 tot en met zondag 22 januari van 10 tot 19 uur. Op vrijdag 13, maandag 16 en vrijdag 20 januari zijn er avondopeningen tot 22 uur.

Bezoekers mogen zich aan een honderdtal Belgische, maar ook aan Europese en wereldpremières verwachten, waaronder de BMW 3-reeks Berline, de MINI Roadster, de Porsche 911 Carrera 2S Cabrio en de Volvo C70 Inscription.

Verleden en toekomst Het Autosalon werpt ook een blik op het verleden én op de toekomst. Zo brengt Febiac in Paleis 6 enkele droomwagens uit de geschiedenis samen op een unieke expo. Lees meer.

In Paleis 7 vinden de bezoekers de thematentoonstelling Cleaner Mobility, een overzicht van de hernieuwbare energiebronnen en ecologische mobiliteitsoplossingen die ingang vinden in de wereld van het vervoer. Heel wat exposanten hebben ook toegezegd om naast hun gebruikelijke stand, ook op Cleaner Mobility de elektrische voertuigen te tonen die zij in het gamma hebben.

Daarnaast is er op deze expo ook aandacht voor de mogelijkheden die het rijden op aardgas biedt en vergeet Febiac ook niet de kleinere exposanten met creatieve en innovatieve oplossingen om het verkeer schoner te maken.

Gekoppeld aan de expositie Cleaner Mobility voorziet Febiac ook opnieuw de piste voor elektrische voertuigen. Dit jaar wordt de testtrack buiten opgesteld, in plaats van indoor, wat de ervaring van het rijden met een elektrisch voertuig nog levensechter moet maken.

Scooters en motoren Hoewel auto’s het grootste deel van de tentoonstellingsruimte in beslag nemen, krijgen ook de gemotoriseerde tweewielers naar goede gewoonte een uitgelezen plaats in Paleizen 1 en 3. Scooters en motoren genieten immers een alsmaar grotere populariteit.

De negentigste editie van het salon zal zich ook onderscheiden door de terugkeer van de ‘Biker Parade’. Alle motorrijders worden op zaterdag 14 januari 2012 om 18 uur uitgenodigd in het Jubelpark (Brussel). Van daaruit rijden de deelnemers in groep richting Heizel, waar ze gratis toegang krijgen tot de motorpaleizen die uitzonderlijk open blijven tot 22 uur. De autopaleizen zijn op dat ogenblik gesloten. (KVDA)

Het Auto- en Motorsalon vindt plaats in Brussels Expo op de Heizel. De inkom voor bedraagt 12,5 euro. Kinderen jonger dan 6 jaar krijgen gratis toegang, kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 6,5 euro. Toegang tot de professionals- en vip-dag kost 31,5 euro. Meer informatie en een plan van het salon op www.autosalon.be.

Knack.be brengt elke dag uitgebreid verslag uit van het salon met nieuwsstukjes, interessante modellen en uiteraard beeldmateriaal. Wilt u op de hoogte worden gehouden, dan kan u zich inschrijven op onze nieuwsbrief. Tijdens het autosalon versturen wij elke weekdag een Auto-nieuwsbrief. Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Partner Content