Artsen sluiten uit Mandela’s machines te ontkoppelen

De artsen van Nelson Mandela hebben uitgesloten dat ze de machines die hem in leven houden, gaan ontkoppelen, zolang er geen “feitelijk falen” optreedt van zijn vitale organen.

De artsen van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela hebben uitgesloten dat ze de machines die hem in leven houden, gaan ontkoppelen, zolang er geen “feitelijk falen” optreedt van zijn vitale organen. Dat heeft een bron dicht bij de familie laten weten aan het Franse persbureau AFP.

“Men heeft me gezegd dat de vraag om de machines los te koppelen inderdaad gerezen is, maar dat de dokters hebben gezegd dat ze die optie enkel overwegen als zijn vitale organen het laten afweten”, aldus Denis Goldberg, een 80-jarige strijdmakker van Mandela, die hem ging bezoeken op uitnodiging van Mandela’s echtgenote. “Aangezien zijn organen het nog doen, zijn ze bereid rustig te wachten en hem te stabiliseren tot zijn herstel.”

De 94-jarige oud-Nobelprijswinnaar is intussen al vier weken opgenomen voor een ernstige longinfectie. Al meer dan een week noemen de Zuid-Afrikaanse autoriteiten zijn toestand “kritiek, maar stabiel”. President Jacob Zuma ontkende donderdag dat hij zich in een “vegetatieve staat” bevindt. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content