Alexander De Croo (Open VLD) over de formatie: ‘Gaan niet van nul herbeginnen’

Alexander De Croo (Open VLD). © belga

Open VLD-vicepremier Alexander De Croo zegt dat het niet de bedoeling is om de gesprekken over de vorming van een nieuwe regering ‘van nul te herbeginnen’ nu de PS bereid zou zijn om met de N-VA te onderhandelen.

‘Er is een basisnota en over die basisnota kan gesproken worden. We gaan de oefening niet helemaal opnieuw beginnen’, aldus Alexander De Croo in De Ochtend op Radio 1.

PS-voorzitter Paul Magnette liet eerder deze week verstaan dat de PS bereid is om met de N-VA te praten over een nieuwe federale regering.

Intussen voeren de voorzitters van CD&V, MR en Open VLD al een tijdje gesprekken – zonder de PS – over de vorming van een nieuwe regering. De drie voorzitters of ‘drie koningen’ hebben ook al even een basisnota klaar.

Als het van Open VLD-vicepremier Alexander De Croo afhangt, vormt die basisnota ook het vertrekpunt voor eventuele verdere gesprekken met de PS. ‘We gaan inhoudelijk niet van nul herbeginnen’, aldus De Croo. ‘Nu moet het vooruitgaan. We kunnen geen tijd blijven verliezen aan wie wel of niet aan tafel wil zitten’, zegt de Open VLD’er nog.

Partner Content