Indigo kinderen

Is uw kind hypergevoelig? Lijkt het anders dan de anderen? Verzet het zich tegen uw autoriteit en eist het meer vrijheid? Dat moet dan wel de puberteit zijn. Niet per se voor een groep mensen die de theorie van de indigokinderen aanhangt. Ze geloven niet in hyperactief gedrag, aandachtsstoornissen, dyslexie, autisme of zelfs gewoon tekortkomingen in de opvoeding, maar zien bovennatuurlijke eigenschappen in hun kinderen die een nieuwe fase in de menselijke evolutie vertegenwoordigen.

Het idee ontstond in de jaren 80, de periode van de new age. Een medium verkondigde dat elk kind geboren wordt met een gekleurde aura, en indigo als kleur zou het kind tot een toekomst van geestelijke leider voorbestemmen. De theorie deemsterde weg, maar werd rond 2000 weer opgepikt.

Je kunt erom lachen, maar voor sommige ouders met woelige kinderen zijn dromen over een fabelachtige toekomst een aanlokkelijke geruststelling. Maar ze negeren zo mogelijke behandelingen die het leven van hun kinderen zouden verbeteren. Terwijl sekten het handig uitbuiten als lokmiddel voor kwetsbare ouders met een schuldgevoel.

Daarnaast heb je ook nog regenboog- en kristalkinderen, met nog krachtiger mythische vermogens. May the force be with us.

ILLUSTRATIE www.MELLON.Be

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content