VS: Republikeinen dreigen met boycot tegen CNN en NBC

17/08/13 om 01:47 - Bijgewerkt om 01:47

Willen CNN en NBC bij de volgende VS-presidentsverkiezingen graag republikeinse debatten uitzenden? Dan kunnen ze hun plannen voor programma's over democrate Hillary Clinton maar beter opbergen.

VS: Republikeinen dreigen met boycot tegen CNN en NBC

© Reuters

Dat dreigement hebben de republikeinen vrijdag extra kracht bijgezet. "Als CNN en NBC doorzetten met deze en andere programma's, dan zal het republikeins nationaal comité niet met hen samenwerken rond de debatten tijdens de presidentiële primaries", luidt het in een resolutie die vrijdag unaniem werd goedgekeurd door het comité.

Trots

"CNN en NBC hebben duidelijk favoritisme getoond en zullen geen enkel republikeins debat uitzenden tijdens de primaries", stelt RNC-voorzitter Reince Priebus in een blogpost, hoewel de eigenlijke resolutie nog wat marge laat.

Priebus: "Ik ben trots dat we verenigd besloten een resolutie te stemmen om niet samen te werken met deze partijdige zenders die miljoenen willen spenderen om Hillary Clinton in de schijnwerpers te zetten."

Miniserie

De presidentsverkiezingen van 2016 zijn nog veraf. Toch zijn alle ogen al gericht op Hillary Clinton, die in 2008 nog de duimen moest leggen tegen Barack Obama. Aan republikeinse zijde is echter nog geen duidelijke kandidaat komen bovendrijven.

Dat CNN Film een speciale documentaire plant die ook in de bioscoop zal komen, zint hen dan ook allerminst. NBC plant dan weer een vier uur durende miniserie rond Clinton. (Belga/TV)

Onze partners