'Tien kinderen gedood bij Navo-bombardement in Afghanistan'

07/04/13 om 16:36 - Bijgewerkt om 16:36

Tien Afghaanse kinderen zouden om het leven gekomen zijn bij een bombardement van de Navo. Een Navo-woordvoerder heeft het evenwel enkel over gewonden.

'Tien kinderen gedood bij Navo-bombardement in Afghanistan'

© Reuters

Tien Afghaanse kinderen zijn om het leven gekomen bij een bombardement van de Navo. Dat gebeurde in de onrustige provincie Kunar, in het oosten van het land, zo meldt de lokale overheid. Een Navo-woordvoerder heeft het evenwel enkel over gewonden.

De aanval vond plaats bij hevige gevechten tussen Amerikaanse en Afghaanse soldaten enerzijds en rebellen van de taliban anderzijds. "Voor dat bombardement had een aanval van de rebellen het leven gekost aan één Amerikaan. Daarbij raakten ook vier leden van de Afghaanse veiligheidskrachten gewond", zegt Wasifullah Wasifi, woordvoerder van het provinciebestuur van Kunar. Het overlijden van de Amerikaanse soldaat was zaterdag al bekendgemaakt.
De aanval werd door de coalitietroepen beantwoord met een bombardement. Volgens Abdul Zahir, gouverneur van het district Shaigal, waar de gevechten plaatsvonden, zijn in de stad Asadabad de lijken van tien kinderen aangetroffen. Er werden ook zes vrouwen naar het ziekenhuis gebracht.

Een woordvoerder van de Navo geeft een andere versie van de feiten. Volgens hem werden "tot tien vrouwen en kinderen verwond, maar niet gedood" bij de operatie. "We wisten niet dat er vrouwen en kinderen in het huis waren. De
taliban hebben hen als schild gebruikt", klinkt het dan weer bij een Afghaanse soldaat. (Belga/SD)

Onze partners