Seksproces Berlusconi meteen verdaagd

06/04/11 om 11:08 - Bijgewerkt om 11:08

De Italiaanse premier staat terecht voor betaalde seks met een minderjarige prostituee en machtsmisbruik.

Seksproces Berlusconi meteen verdaagd

© Belga/AFP

Het proces tegen de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, die terechtstaat wegens betaalde seks met een minderjarige prostituee en machtsmisbruik, werd meteen na de opening uitgesteld tot 31 mei.

Zowel Berlusconi en zijn voornaamste advocaten Niccolo Ghedini en Piero Longo, als de vermeende prostituee Karima El Mahroug (alias Ruby) daagden woensdag niet op in de rechtszaal. Dat meldt persagentschap AFP.

In een brief aan de rechtbank verklaarde Berlusconi dat hij graag wilde "deelnemen" aan de zitting, maar dat hij "institutionele verplichtingen" had die hem dat verhinderden.

Ruby, die als slachtoffer beschouwd wordt, heeft besloten zich geen burgerlijke partij te stellen, waardoor ze dus ook geen schadevergoeding kan vragen bij een eventuele veroordeling.

Betaald

Op basis van afgeluisterde telefoongesprekken beschuldigt het gerecht Berlusconi (74) ervan dat hij betaalde voor seks met de Marokkaanse nachtclubdanseres Karima El Mahroug, alias Ruby Rubacuori (18). Zij zou op het moment van de feiten nog maar 17 jaar zijn geweest.

Ook zou hij zijn macht als premier hebben misbruikt om de vrijlating van Ruby te bekomen toen het meisje vorig jaar in Milaan was opgepakt voor diefstal.

15 jaar

Berlusconi ontkent alles en zegt dat de aantijgingen politiek geïnspireerd zijn. Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert hij tot 15 jaar cel.

Ook Ruby zelf ontkent dat ze seks had met Berlusconi, en dat ze een prostituee is. Het meisje heeft wel verklaard dat ze van de premier 7.000 euro kreeg na een van de beruchte 'bunga bunga'-feestjes in zijn villa in Milaan. (KVDA)

Onze partners