Saudi-Arabië waarschuwt Frankrijk voor aanslagen

18/10/10 om 11:26 - Bijgewerkt om 11:26

De Saudische veiligheidsdiensten waarschuwden Frankrijk voor mogelijke aanslagen. 'De dreiging is reëel, onze waakzaamheid is groot', bevestigde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux zondag in een interview.

Saudi-Arabië waarschuwt Frankrijk voor aanslagen

© reuters

In Frankrijk kwamen er de afgelopen weken verschillende waarschuwingen voor terroristische aanslagen binnen. De Franse politie waarschuwde voor de mogelijkheid van aanslagen op belangrijke publieke plaatsen, zoals grote metrostations. Metrostations Saint-Michel, bij de Notre Dame-kathedraal en Saint-Lazare in Parijs moesten al worden geëvacueerd. Ook de Eiffeltoren werd twee keer ontruimd. Steeds bleek het om vals alarm te gaan, maar in Frankrijk blijft het op een na hoogste dreigingniveau van kracht.

Europese dreiging

Westerse veiligheidsdiensten ontdekten in september complotten van Al-Qaida om aanslagen te plegen in steden en op luchthavens in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittanië. In België is er geen indicatie dat het terreuralarm moet worden verhoogd. Het Crisiscentrum Binnenlandse Zaken zegt de situatie permanent op te volgen.

Onze partners