Poetin: 'Neergestorte vliegtuig is mes in de rug'

24/11/15 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:05

Turkije heeft Rusland een mes in de rug gestoken door het Russische oorlogsvliegtuig neer te halen en handelde zo als handlanger van de terroristen. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd.

Poetin: 'Neergestorte vliegtuig is mes in de rug'

© REUTERS

'Onze troepen vechten heldhaftig tegen terroristen en riskeren hun leven. Het verlies dat we vandaag geleden hebben, is een mes in de rug door handlangers van terroristen', zei de Russische president Vladimir Poetin volgens de Kremlin-getrouwe televisiezender Russia Today.

'Het neerhalen van de straaljager gebeurde ondanks het feit dat Rusland en de VS een akkoord hebben getekend om dergelijke gebeurtenissen in Syrië te vermijden', benadrukte de president. 'En Turkije beweert deel uit te maken van de door de VS-geleide coalitie die vecht in Syrië.'

'Wreedheid zal niet onbeantwoord blijven'

Poetin waarschuwde dat het incident ernstige gevolgen zal hebben voor de relaties tussen Rusland en Turkije en dat de wreedheid die Turkije gepleegd heeft, niet onbeantwoord zal blijven.

Terwijl Russen en Turken bekvechten over de precieze plek waar het toestel werd neergeschoten - Syrisch of Turks luchtruim -, claimt een Syrische rebellenleider dat een van de twee piloten gevangen genomen is door een rebellengroepering. Russische helikopters zijn op dit moment bezig met een zoektocht. (NSK)

Onze partners