Mitt Romney haalt zich nu ook Palestijnse woede op de hals

19/09/12 om 02:12 - Bijgewerkt om 02:12

Een gelekte video blijft VS-presidentskandidaat Mitt Romney problemen opleveren. Hij schoffeerde niet alleen de helft van de Amerikanen, maar ook de Palestijnen. En die zijn kwaad op hem.

In de video zegt Romney dat de Palestijnen geen vrede willen met Israël en dat hij de zaak als president op de lange baan zou schuiven. Het Witte Huis reageert afwijzend op de uitspraken van Romney.

'Slachtoffermentaliteit'

De Republikeinse presidentskandidaat zorgde in de VS al voor een polemiek na de publicatie maandag van een video die gefilmd werd tijdens een fundraiser met rijke donors die plaatsvond in Florida. Daarin laat Romney zich laatdunkend uit over de "slachtoffermentaliteit" van de Democratische kiezers.

Tijdens de vergadering sprak Romney zich echter ook uit over het Israëlisch-Palestijnse dossier, zo blijkt dinsdag nadat de video integraal gepubliceerd werd door Mother Jones, het linkse magazine dat de hand legde op de opname.

'Vrede ondenkbaar'

Volgens Romney zijn de Palestijnen "absoluut niet geïnteresseerd in vrede" met Israël en is "een pad naar de vrede zo goed als ondenkbaar". Als Romney verkozen zou worden, zou hij naar eigen zeggen alvast niet tussenbeide komen om te trachten het vredesproces op gang te brengen. (Belga/TV)

Onze partners