Martin Indyk leidt gesprekken Israël en Palestina

29/07/13 om 18:49 - Bijgewerkt om 18:49

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft Martin Indyk, gewezen VS-ambassadeur in Israël, benoemd als de hoofdafgevaardigde voor de vernieuwde vredesgesprekken tussen de Palestijnen en de Israëli's.

Martin Indyk leidt gesprekken Israël en Palestina

© Reuters

De diplomaat Martin Indyk geldt als een Midden-Oostenexpert. "Hij weet wat er gewerkt heeft en wat er niet gewerkt heeft. En hij weet hoe belangrijk het is om dit in orde te krijgen", verklaarde Kerry.

"Ambassadeur Indyk is realistisch. Hij begrijpt dat de Israelisch-Palestijnse vrede er niet gemakkelijk zal komen, en dat het niet van de ene dag op de andere zal gebeuren", aldus Kerry nog.

'Vrede is mogelijk'

De Amerikaanse minister liet nog verstaan dat hij vertrouwen heeft in de goede uitkomst van de vredesonderhandelingen, die na een onderbreking van drie jaar in Washington weer worden opgestart. "Als de leiders aan beide kanten sterk leiderschap blijven tonen en de bereidheid hebben om moeilijke keuzes te maken en tot een redelijk compromis te komen, dan is vrede mogelijk", verklaarde Kerry.

"Ik weet dat de onderhandelingen moeilijk zullen zijn, maar ik weet ook dat de gevolgen van het niet proberen erger kunnen zijn." (Belga/AVE)

Onze partners