Gaza in puin: Duizenden woningen verwoest

19/08/14 om 08:56 - Bijgewerkt om 09:02

In de Gazastrook is nog steeds een staakt-het-vuren aan de gang, waardoor de Palestijnse burgers even op adem kunnen komen. Het geweld van de afgelopen weken heeft al meer dan 2.000 Palestijnse mensenlevens geëist, onder wie 541 kinderen.

In de Gazastrook is nog steeds een staakt-het-vuren aan de gang, dat werd met 24 uur verlengd. Daarover zijn Israëlisch en Palestijnse onderhandelaars het in de Egyptische hoofdstad Caïro eens geraakt.

De verlenging van het huidige bestand met 24 uren moet de onderhandelaars van beide partijen nog wat meer tijd bieden om een duurzaam akkoord te bereiken. Israël eist een complete demilitarisering van de Gazastrook, het Palestijnse Hamas een opheffing van de blokkade van het Palestijnse gebied.

De nieuwe bloedige episode in de al 65 jaren aanslepende oorlog heeft sinds 8 juli al meer dan 2.000 Palestijnse mensenlevens geëist, onder wie 541 kinderen, zo stellen de autoriteiten in Gaza. Aan Israëlisch kant lieten 64 soldaten en drie burgers het leven. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners