Europees luchtverkeer komt op gang, maar blijft verstoord

20/04/10 om 12:28 - Bijgewerkt om 12:28

Eurocontrol schat dat de helft van de Europese vluchten die dinsdag gepland waren, zullen doorgaan.

Eurocontrol, de Europese organisatie voor het luchtverkeer, verwacht dat zowat de helft van de vluchten die dinsdag waren voorzien in Europa effectief zullen doorgaan. Toch blijft het Europees vliegverkeer door de IJslandse aswolk zwaar verstoord.

Eurocontrol meent dat er dinsdag ongeveer 14.000 vluchten in het Europees luchtruim zullen plaatshebben. Dat is 53 procent van de 27.000 tot 28.000 die er op een normale dinsdag zijn gepland, aldus Eurocontrol.

Een en ander is een felle verbetering ten opzichte van maandag, toen 32,6 procent van de in Europa voorziene vluchten doorgang zouden hebben kunnen vinden.

Luchtruimnietoveral open

Sommige Europese luchthavens zijn dinsdag opengegaan, maar andere landen hebben beslist hun luchtruim nog gesloten te houden.

Zo blijft het Britse luchtruim grotendeel dicht. Alleen dat boven Schotland is open. In Duitsland is het luchtruim dicht tot dinsdagavond 18 uur.I

In Midden- en Oost-Europa zijn de activiteiten in het luchtruim toegenomen.

Het Hongaarse en Zwitserse luchtruim zijn dinsdagochtend helemaal geopend. Ook in het noorden van Italië wordt weer gevlogen.

Onze partners