Dominique Strauss-Khan wordt wellicht niet vervolgd

22/08/11 om 23:23 - Bijgewerkt om 23:23

Dominique Strauss-Kahn moet zich waarschijnlijk niet voor de New Yorkse strafrechter verantwoorden voor seksueel geweld jegens het kamermeisje van het Sofitel hotel in Manhattan.

Dominique Strauss-Khan wordt wellicht niet vervolgd

© Reuters

Het vroegere hoofd van het Internationaal Muntfonds, Dominique Strauss-Kahn, moet wellicht niet voor de strafrechter verschijnen wegens seksueel geweld jegens een kamermeisje in een hotel in Manhattan. Dat heeft de advocaat van de vrouw maandag na een gesprek met de procureur gezegd, aldus diverse Amerikaanse media. Volgens meester Kenneth Thompson, advocaat van het kamermeisje, trekt de magistraat zijn aanklachten tegen de Fransman in. Strauss-Kahn moet dinsdag weer voor de rechtbank verschijnen. Daar zou rechter Michael Obus tegemoetkomen aan het verzoek van districtsgouverneur Cyrus Vance van Manhattan om Strauss-Kahn buiten vervolging te stellen.

Ook volgens een advocaat van de Fransman heeft de procureur de rechter gevraagd de zaak te laten vallen. Desgevraagd door het Franse persbureau AFP heeft een woordvoerster van Vance geweigerd een en ander te bevestigen. "In dit stadium geven wij geen commentaar", luidde het. (Belga/INM)

Onze partners