Confrontatie tussen NAVO en Pakistaans leger

17/05/11 om 14:18 - Bijgewerkt om 14:18

Bij een vuurgevecht tussen NAVO-helikopters en Pakistaanse troepen zijn twee Pakistaanse soldaten gewond geraakt. Het is nog onduidelijk wie eerst het vuur opende.

Confrontatie tussen NAVO en Pakistaans leger

© EPA

Bij een vuurgevecht tussen NAVO-helikopters en Pakistaanse troepen in het Afghaans-Pakistaanse grensgebied zijn donderdag twee Pakistaanse soldaten gewond geraakt.

Het Pakistaanse leger zegt dat de helikopters van de NAVO het Pakistaanse luchtruim boven Noord-Waziristan schonden en eist een gesprek met NAVO-verantwoordelijken, meldt de BBC. De NAVO-troepenmacht in Afghanistan (ISAF) onderzoekt de zaak alvorens met een officiële reactie te komen.

Een niet nader genoemde westerse militaire bron zegt aan de Britse openbare omroep dat de helikopters eerst zelf twee keer werden beschoten, en pas daarna het vuur openden. Lokale getuigen beweren dan weer dat de helikopters eerst vuurden vanuit Oost-Afghanistan. Het is ook niet duidelijk of de NAVO-helikopters al dan niet de Afghaans-Pakistaanse grens overstaken.

Binnendringen

De militairen in Islamabad hekelden al meermaals het binnendringen van de internationale troepen in de tribale grenszones, waar zowel groeperingen van de Pakistaanse Taliban als van hun Afghaanse geestesgenoten en Al-Qaeda verscholen zitten.

Twee weken geleden doodden Amerikaanse commandotroepen terreurleider Osama Bin Laden tijdens een operatie in de Pakistaanse stad Abbottabad. Islamabad veroordeelde die operatie. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners