Baas BP: "Gevolgen olievervuiling zullen klein zijn"

18/05/10 om 08:44 - Bijgewerkt om 08:44

Volgens Tony Hayward, de directeur-generaal van het Britse olieconcern BP, zal de gigantische olievervuiling in de Golf van Mexico uiteindelijk slechts een "zeer bescheiden" impact op het milieu hebben.

Baas BP: "Gevolgen olievervuiling zullen klein zijn"

© Epa

Dat zei Hayward tegenover de Britse zender Sky News in het crisiscentrum van BP in het Amerikaanse Houston.

Het boorplatform Deep Horizon van BP zonk op 22 april in de Golf van Mexico na een explosie. Sindsdien stroomden al honderdduizenden liters olie in zee.

Experts vrezen voor een van de ergste olierampen in de Amerikaanse geschiedenis.

Minuscuul

Vrijdag had Hayward al velen tegen de borst gestoten door tegenover de Britse krant The Guardian te verklaren dat het olielek 'minuscuul' is in vergelijking met de immense omvang van de oceaan.

"De Golf van Mexico is zeer groot. Het volume petroleum en uitdunningsmiddelen dat we inzetten is minuscuul vergeleken met het totaal volume aan water", zei hij toen.

Onderzoek

Internationale persagentschappen meldden dinsdag dat de Amerikaanse president Barack Obama een onafhankelijke onderzoekscommissie gaat oprichten die zich over de olieramp zal buigen.

De commissie moet onder meer nagaan welke maatregelen de olie-industrie heeft genomen en hoe de regering daarop heeft toegezien.

Lees meer over:

Onze partners