Avondklok na rellen in Tunesië

- Bijgewerkt op

In een reeks grote Tunesische steden is er een avondklok ingesteld. Die komt er na rellen met islamitische fundamentalisten over een omstreden tentoonstelling in Tunis.

Avondklok na rellen in Tunesië

© EPA

De avondklok is tussen negen uur 's avonds en vijf uur 's ochtends van kracht in acht provincies, melden de Tunesische ministeries van binnelandse Zaken en Defensie. Vier daarvan omvatten de hoofdstad Tunis en aglommeratie. De andere zijn Sousse en Monastir in het oosten van het land, Jendouba in het noord-westen en Medenine in het zuiden.

Salafisten
De Tunesische regering hoopt daarmee een herhaling te voorkomen van rellen maandag en dinsdag met salafisten, een bijzonder strenge strekking van de fundamentalistische islam.

De salafisten nemen het niet dat in La Marsa, een cosmopolitische buurt van Tunis, een tentoonstelling doorging met kunstwerken die onder andere een blote vrouw tonen en de naam van Allah geschreven met mieren.

Arabische Lente
Op diverse plaatsen in het land braken onlusten uit. De protesten waren de grootste in Tunesië sinds begin vorig jaar, toen in dat land de Arabische Lente begon.

De gematigd islamitische Ennahda-partij, die de regering leidt, veroordeelde de tentoonstelling, maar ook het geweld. (Belga/TV)

Mediaclub aanbiedingen

Onze partners

BOBEX

Offerte vergelijk

Op zoek naar een telefooncentrale? Ontvang 4 offertes binnen 48u en vergelijk!

Generali

Brandverzekering

Een maximale bescherming voor u, uw gezin, uw spullen en uw woning.

Parship

Dating met Parship

Vind de partner die echt bij je past.

CIAO

Goedkoper kopen met Ciao

Vind, vergelijk en koop tegen de beste prijs.

Generali

Autoverzekering

Nieuwe wagen? Kies de volledige bescherming voor u en uw wagen bij Generali!