Amerika en Rusland opnieuw rond de tafel over geweld in Syrië

22/09/16 om 09:39 - Bijgewerkt om 09:55

John Kerry en Sergej Lavrov, de Amerikaanse en Russisiche ministers van Buitenlandse Zaken, hebben in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties overleg gevoerd omtrent het geweld in Syrië. Dat meldt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Sinds het einde van het staakt-het-vuren in Syrië laait de onderlinge spanningen over het Amerikaanse en Russische militaire optreden weer op.

Amerika en Rusland opnieuw rond de tafel over geweld in Syrië

De ministers van Buitenlandse Zaken John Kerry en Sergej Lavrov © REUTERS

'Op initiatief' van Washington overlegden de Amerikaanse buitenlandministerJohn Kerry en zijn Russische collega Sergej Lavrov eerst over de telefoon. Daarna ontmoetten ze elkaar met hun respectievelijke delegatie. Ook dinsdag spraken de twee ministers elkaar al, voor een bijeenkomst van de International Syria Support Group, die zelf vandaag ook weer samenkomt.

Volgens het Russische staatspersbureau Tass zijn Amerikaanse en Russische diplomaten het eens geraakt over een pakket documenten om de door Amerikanen en Russen doorgedrukte wapenstilstand in Syrië nieuw leven in te blazen.

Sinds het einde van het staakt-het-vuren in Syrië laait de onderlinge spanningen over het Amerikaanse en Russische militaire optreden weer op. Volgens het Witte Huis zijn de Russen verantwoordelijk voor een bombardement op een hulpkonvooi van de VN, en dat terwijl het staakt-het-vuren er net gekomen was om doorgang te bieden aan humanitaire hulp.

(Belga/SK)

Onze partners