'Afgezette president Janoekovitsj bevindt zich in Moskou'

27/02/14 om 12:15 - Bijgewerkt op 03/03/14 om 21:57

De afgezette Oekraïense president Viktor Janoekovitsj zou zich in Moskou bevinden. Hij beschouwt zichzelf nog steeds als staatshoofd van zijn land.

'Afgezette president Janoekovitsj bevindt zich in Moskou'

Viktor Janoekovitsj © Belga

Volgens verschillende Russische media zou Viktor Janoekovitsj zich ophouden in een gebouw van het Kremlin juist buiten de Russische hoofdstad.

De afgezette Oekraïense president beschouwt zichzelf bovendien nog steeds als staatshoofd van zijn land. Janoekovitsj heeft Rusland gevraagd zijn leven persoonlijk te beschermen. In een verklaring zei hij door 'terroristen' bedreigd te zijn. De ex-president zei ook nog dat alle door het parlement genomen beslissingen sinds zijn afzetting strijdig met de wet zijn. Het was de eerste keer op een week tijd dat Janoekovitsj van zich liet horen.

Moskou liet weten op de vraag tot bescherming op Russisch territorium te zijn ingegaan. 'Gezien Janoekovitsj de Russische autoriteiten heeft gevraagd in te staan voor zijn persoonlijke veiligheid, laten wij weten dat aan deze vraag op Russisch grondgebied is voldaan', aldus een bron binnen het Russische machtsapparaat. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners