2.000 migranten probeerden maandagnacht Kanaaltunnel binnen te raken

28/07/15 om 21:45 - Bijgewerkt om 21:49

Circa 2.000 migranten hebben in de nacht van maandag op dinsdag geprobeerd de site van de Kanaaltunnel in het Franse Calais binnen te raken en zo naar Groot-Brittannië te reizen, meldt operator Eurotunnel.

2.000 migranten probeerden maandagnacht Kanaaltunnel binnen te raken

Migranten aan de Kanaaltunnel-site bij Calais © Reuters

Het gaat om de grootste poging in zes weken tijd, aldus een woordvoerder van operator Eurotunnel. Het incident leidde tot vertragingen tot een uur voor de treinen die door de tunnel rijden. 'Al ons veiligheidspersoneel, bijna 200 mensen, en de politie werden opgeroepen', aldus Eurotunnel. Er is sprake van verschillende gewonden.

De nabijheid van Groot-Brittannië trekt al jaren migranten naar Calais aan. Begin juli werden in en rond Calais 3.000 vluchtelingen, vooral van Ethiopië, Eritrea, Soedan en Afghanistan, geteld. Zij willen het Kanaal oversteken om Groot-Brittannië te bereiken. Sinds het begin van de zomer hebben die pogingen al tot acht doden geleid.

Compensatie

Dinsdag had de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve in Londen een onderhoud met zijn Britse ambtgenoot Theresa May over de vluchtelingenproblematiek.

Eurotunnel wil van de Britse en Franse regering compensatie voor de vertragingen veroorzaakt door de vluchtelingen. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners