Polle de Maagt krijgt onverwachte reacties op Twitter

11/04/11 om 15:23 - Bijgewerkt om 15:23

Hij twittert veel, Polle de Maagt, heel veel. Meermaals per uur kun je een update krijgen van wat hem bezig houdt. Zowel professioneel als persoonlijk.

Bekend op Twitter (deel 6) Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag Polle de Maagt. Morgen Carl Devos.

Naam: Polle de Maagt
Twitternaam: @Polledemaagt
Twittert sinds: 19 maart 2007
Aantal volgers: 4910
Volgt zelf: 1477
Tweet: What makes a great agency? A agency vision that is coherent and is true to the agency identity and a remarkable company culture.

Waarom twittert u?
Polle de Maagt: "Omdat het kan. Ik zag dat een heleboel van mijn vrienden op Twitter gingen en ik wilde het ook uitproberen, dat is nu ondertussen vier jaar geleden. Ik heb al wel wat volgers verzameld. Volgens mij is dat omdat ik al zo lang op Twitter zit. Mijn tweets gaan vaak over mijn vakgebied, namelijk communicatie. Maar ook over mijn persoonlijk leven. Ik kom oorspronkelijk uit Nederland, maar ik woon nu in Vlaanderen. Veel oude vrienden van mij wonen dus niet meer echt bij mij in de buurt. Het is leuk dat ik hen via Twitter een beetje up-to-date kan houden over hoe het met mij gaat. En omgekeerd natuurlijk. Maar ik besef wel dat iedereen mijn tweets kan lezen, ik pas daar dus ook mee op."

Wie volgt u zelf? Polle de Maagt: "Ik probeer het publiek dat ik zelf volg zo divers mogelijk te houden. Van kunstenaars over muzikanten tot collega's. Noem maar op. Als ik in een discussie op Twitter een naam zie die ik niet ken, ga ik eens op zijn profiel schuin door wat hij allemaal tweet, dan heb ik meestal wel een beeld van hoeverre deze persoon interessant is en beslis ik of ik hem volg. Af en toe gooi ik er ook weer eens mensen uit, als ik vind dat mijn Twitter te hectisch wordt. "

Krijgt u veel respons op Twitter?
Polle de Maagt: "Dat ligt eraan. Soms post ik gewoon weetjes, maar soms wil ik ook bewust reacties uitlokken of een discussie op gang trekken. Maar af en toe komt de respons ook heel erg onverwacht. Vorige week bijvoorbeeld had ik op Twitter gezegd dat ik in een maatpak onderweg was naar een conferentie. Daar zijn toen ongeveer 25 reacties op gekomen. Mensen schreven dat ze foto's wilden zien en zo. Dat was eigenlijk heel grappig. Ik had het helemaal niet verwacht. Soms gebeurt ook het omgekeerde: dan hoop ik dat er veel reactie op iets komt en reageert er helemaal niemand (lacht). Maar je kunt Twitter echt gebruiken voor van alles en nog wat. Als je in het buitenland bent, en je wilt tips om te gaan eten, als je een conferentie wil organiseren en je weet niet hoe dat moet, zet het op Twitter en er zijn ongelooflijk veel mensen die je willen helpen, dat vind ik echt fantastisch. (NC) Volg Polle de Maagt op Twitter

Volg Knack op Twitter

Lees meer over:

Onze partners