Dropbox

23/11/11 om 15:57 - Bijgewerkt om 15:57

Met Dropbox gooit u alle mediabestanden die u op uw smartphone aanmaakt in een soort opslagkastje op het internet, waarna u ze vanaf uw pc of een ander apparaat weer kunt downloaden.

Met al die multimediafuncties op uw mobiele toestel produceert u meer digitale bestanden (foto's, video's, muziek, geluidsfragmenten, enzovoort) dan u denkt. De vraag is alleen hoe je die vervolgens op uw pc krijgt, waar u ze op een groot scherm kunt bekijken en in alle veiligheid kunt opslaan. De vaakst gebezigde manier om dat te doen is door uw mobiele toestel te synchroniseren met uw computer, maar misschien wilt u zo lang niet wachten.

Met Dropbox gooit u alle mediabestanden die u op uw smartphone aanmaakt in een soort opslagkastje op het internet, waarna u ze vanaf uw pc of een ander apparaat weer kunt downloaden. Dropbox is een Amerikaanse uitvinding, met een moederbedrijf dat gevestigd is in San Francisco, en werd snel een grote hit bij smartphonegebruikers. Vandaag, zo claimt de dienst zelf, zijn er over de hele wereld 45 miljoen gebruikers van de app die samen elke drie dagen een miljard bestanden online opslaan.

Het nog piepjonge bedrijf kreeg onlangs een investering van liefst 250 miljoen dollar (180 miljoen euro) binnen om de dienst verder uit te bouwen. Niet slecht voor een studentenprojectje dat in 2007 ontstond aan het Massachusetts Institute of Technology. Drew Houston en Arash Ferdowsi, de twee oprichters van het bedrijf, veroorzaakten vorig jaar nog heel wat deining toen ze een overnamebod van Apple afsloegen.

'Dropbox is een krachtig middel om bestanden via drag-and-drop van het ene toestel naar het andere over te zetten, en je kunt ze ook met anderen delen', zegt Brice Le Blévennec. 'Dat maakt het meteen ook een handige samenwerkingstool.'

Dropbox
Platform: iOS, Android, BlackBerry Prijs: gratis

Lees meer over:

Onze partners