België ligt dit weekend in de tropen: het wordt 36 graden

17/08/12 om 10:24 - Bijgewerkt om 10:24

Weersvoorspellers stellen de verwachtingen voor dit weekend iedere dag verder bij naar boven. Volgens de laatste voorspellingen wordt het zaterdag mogelijk 35 en zondag 36 graden.

België ligt dit weekend in de tropen: het wordt 36 graden

© Reuters

Vrijdagmiddag blijft het droog met vanuit het zuiden alsmaar meer zon. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidoost tot zuid, bij maximumtemperaturen tussen 25 en 30 graden.

We kunnen het weekend aanvatten op een terrasje, want het blijft vrijdagavond zonnig en er volgt een rustige en warme nacht.

In de nacht van vrijdag op zaterdag dalen de temperaturen maar naar 16 tot 20 graden, al zal het op de Hoge Venen enkele graden koeler zijn.

Zaterdag is het droog, zonnig en landinwaarts tropisch warm. De maxima klimmen naar 30 tot 35 graden. Aan de kust is het iets koeler door de wind van over zee. Verder waait er een matige wind uit zuidelijke richtingen. Ook de nacht van zaterdag op zondag wordt zeer warm.

Op zondag gaat het kwik nog wat hoger: de maxima liggen dan tussen 32 en 36 graden. Een zeebries zorgt aan de kust voor enige verfrissing in de namiddag. 's Avonds is er kans op een plaatselijk

warmteonweer.

Na het weekend zijn er perioden met zon, maar kan er ook een regen- of onweersbui vallen. De maxima gaan van 23 tot 28 graden. In de tweede helft van volgende week gaan weer richting een koeler en wisselvalliger weertype.

Lees meer over:

Onze partners