Ook dit jaar ziet de Belg weer meer ufo's

29/12/11 om 15:50 - Bijgewerkt om 15:50

Het Belgisch Ufo-meldpunt heeft tussen augustus 2010 en juli 2011 exact 271 meldingen gekregen van ufo's. Geen enkele daarvan bleek ook echt het bestaan van buitenaardse wezens aan te tonen.

Ook dit jaar ziet de Belg weer meer ufo's

© Reuters

Het Belgisch Ufo-meldpunt heeft tussen augustus 2010 en juli 2011 exact 271 meldingen gekregen van ufo's. Dat zijn er een twintigtal meer dan vorig jaar en ruim twee keer zoveel dan in 2009.

De stijging valt vooral te verklaren door de groeiende populariteit van vuurballonnen, de zogeheten Chinese of Thaise lampionnen, zegt Frederick Delaere van het Ufo-meldpunt. Daarnaast waren er ook veel meldingen die uiteindelijk een meteoor, een vliegtuig of het Internationaal Ruimtestation (ISS) bleken. Opmerkellijk: heel wat mensen zagen de "Verhees Delta", een door ingenieur Bart Verhees gebouwd deltavliegtuigje van nog geen vier meter lang, voor een ufo.

De meeste vermeende ufo's werden in Antwerpen gespot, maar waarom precies in die provincie is niet geweten. Januari was de piekmaand met 33 meldingen - toen werden veel vuurballonnen omhoog gelaten in de nacht van oud naar nieuw. In totaal meldden een 250-tal verschillende mensen mogelijk buitenaards leven.

Ook het voorbije jaar is er geen enkele melding binnengekomen die het bestaan van ufo's aantoont. "We staan daar trouwens zelf heel kritisch tegenover", zegt Delaere. "We willen burgers vooral helpen bij het zoeken naar een verklaring voor wat ze gezien hebben." (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners