Labour-campagne krijgt letterlijk klappen

30/04/10 om 15:21 - Bijgewerkt om 15:21

De kwakkelende verkiezingscampagne van de Britse Labourpartij heeft alweer een ernstig klap gekregen. Letterlijk, dan...

Labour-campagne krijgt letterlijk klappen

© Reuters

De kwakkelende verkiezingscampagne van de Britse Labourpartij heeft alweer een ernstig klap gekregen. Letterlijk, dan...

Tijdens de lancering van een nieuwe affichecampagne van Labour in Birmingham, die de laatste week van de verkiezingscampagne moest inluiden, crashte een Volkswagen Golf op een bushokje op slechts enkele meters van de plaats waar de Britse premier Gordon Brown en enkele ministers stonden opgesteld.

Een 27-jarige chauffeur, een werkloze Labour-aanhanger, crashte toen hij een bestelwagen probeerde te ontwijken vlakbij de plaats waar Lord Mandelson op dat moment een speech gaf waarin hij Gordon Brown alle lof toezwaaide voor zijn vechtlust tijdens het voorbije politieke tv-debat. Nochtans maakte Brown tijdens dat debat met David Cameron, de leider van de conservatieven, en Nick Clegg (liberaal-democraten) geen goede beurt.

Metafoor

Toen Brown echter zelf het woord wou nemen, haasten de aanwezige journalisten zich naar de plaats van het ongeval. De perslui vroegen zich meteen af of de crash een metafoor was voor de campagne van Labour.

Hoe het ongeval precies is gebeurd, is niet helemaal duidelijk. Volgens ooggetuigen waren de inzittenden van de bestelwagen aan het roepen naar de politici en zagen ze de Volkswagen niet aankomen.

Het incident komt er enkele dagen nadat Brown een uitschuiver van formaat maakte toen hij een van zijn kiezers beledigde.

Lees meer over:

Onze partners