'Ik bekijk opiniepeilingen met een korreltje suiker' en 29 andere komische oneliners

20/10/13 om 11:43 - Bijgewerkt om 11:49

's Werelds beste quotes zijn zopas verzameld in de vijfde editie van de Oxford Dictionary of Humorous Quotations.

'Ik bekijk opiniepeilingen met een korreltje suiker' en 29 andere komische oneliners

Ed Miliband: 'Ik bekijk opiniepeilingen met een korreltje suiker' © Reuters

Op 16 oktober verscheen in Groot-Brittannië de vijfde editie van de Oxford Dictionary of Humorous Quotations, samengesteld door de Britse schrijver en voormalig parlementslid Gyles Brandreth.

'Ik verzamel al sinds mijn 11e citaten', vertelt Brandreth. "Ik gebruikte ze op school tijdens klasdebatten om mijn woorden wat meer retorische flair te geven en als parlementslid deed ik net hetzelfde. Tegen de tijd dat ik naar de universiteit ging, zat er geen enkel origineel idee meer in mijn hoofd. Ik was niets meer dan een verzameling van andermans pareltjes.'

Het geheim van een goede quote is volgens Brandreth: als hij memorabel is en je hem met anderen wil delen.

Enkele voobeelden:

'Het heeft me veel geld gekost om er zo goedkoop uit te zien' (De Amerikaanse zangeres Dolly Parton)

'Het zijn niet de mannen in mijn leven die van belang zijn, het is het leven in mijn mannen' (De Amerikaanse actrice Mae West)

'Wat bedoel je een hartaanval? Je moet eerst een hart hebben om een aanval te hebben' (Amerikaans scenarist Billy Wilder na het nieuws dat Peter Sellers een hartaanval had gekregen)

'De transitie van Wie is Wie naar Wie is Hij' (Voormalig topman van de Bank of England Eddie George over zijn pensioen)

'President zijn is hetzelfde als een kerkhof leiden: je hebt heel wat mensen onder je en niemand luistert' (Voormalig Amerikaans president Bill Clinton)

'Facebook is for people who can't face books' (Schrijfster Madeleine Beard)

'Ik vind trouw een heel goed idee... nu ik niet meer kan gaan' (De Britse schrijver John Mortimer)

'Dit zijn mijn principes, en als je ze niet goed vindt... heb ik er wel andere' (Amerikaanse komiek Groucho Marx)

'Als je stopt met roken, drinken en seks, leef je niet langer. Het lijkt alleen langer' (De Britse schrijver Clement Freud)

'Het is al zo lang geleden dat ik nog seks heb gehad dat ik vergeten ben wie wie vastbindt' (De Amerikaanse comédienne Joan Rivers)

'Je wordt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart' (Komiek Bob Hope)

'Nick Clegg' (De Britse premier David Cameron gevraagd naar zijn favoriete politieke grap)

'Ik investeer altijd in bedrijven die door een idioot kunnen worden geleid, want op een dag zal dat ook ooit gebeuren' (Warren Buffett)

'Ik vind het makkelijk om zakenmannen te spelen. Slap zijn, een beetje wreed en onbekwaam liggen in mijn natuur besloten' (John Cleese)

'Ik wou altijd iemand zijn, maar nu besef ik dat ik beter wat specifieker was geweest' (De Amerikaanse actrice en comédienne Lily Tomlin)

'Het mooie aan kerstmis is dat het verplicht is, zoals een onweer, we moeten er allemaal samen door' (De Amerikaanse schrijver Garrison Keillor)

'Het is nooit de rol die erom vraagt. Dat excuus heb ik nooit gebruikt. Het is de kassa die erom vraagt' (Actrice Helen Mirren over functioneel naakt)

'Voetbal is een simpel spel: 22 mannen lopen 90 minuten lang achter een bal en op het einde winnen de Duitsers' (Gary Lineker)

'Telkens er lijden, onrechtvaardigheid en onderdrukking is, dagen de Amerikanen op, zes maanden te laat, om het buurland te bombarderen' (De Amerikaanse journalist P.J. O'Rourke)

'Goeie God! Ik heb nog nooit een vintage gedronken die begint met het getal twee!' (Brits parlementslid Nicholas Soames)

'Ik ben dagcrème beginnen gebruiken toen ik voetbal speelde. Als je in alle weersomstandigheden buiten bent, moet je je gezicht wel verzorgen' (Voetballer Vinnie Jones)

'Ik bekijk opiniepeilingen met een korreltje suiker' (De Britse politicus Ed Miliband)

'Het geweldige aan een grap met een dubbele bodem is dat het maar één ding kan betekenen' (De Britse komiek Ronnie Barker)

'Het probleem met high-tech is dat je uiteindelijk altijd de schaar moet gebruiken' (De Britse kunstenaar David Hockney)

'Ik heb geen tijd om neer te gaan zitten en te schrijven. Wanneer ik een melodie bedenk, bel ik mijn antwoordapparaat op en zing ik het in' (Zangeres Britney Spears)

'Ze zeggen dat de betekenis van tweeslachtigheid is: kijken hoe je schoonmoeder van een klif rijdt in je nieuwe Cadillac' (De Amerikaanse scenarist David Mamet)

'Als verkiezingen iets zouden veranderen, zouden ze ze afschaffen' (De Britse politicus Ken Livingstone)

'Kennis is weten dat een tomaat fruit is, wijsheid is om die niet in je fruitsalade te doen' (De Britse columnist Miles Kington)

'Mijn eerste koopregel is: koop nooit iets wat je niet door je kinderen kan laten dragen' (De Amerikaanse schrijver Bill Bryson) (TE)

Lees meer over:

Onze partners