Condooms voor biodiversiteit

30/12/10 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:20

Een Amerikaanse natuurorganisatie deelt op oudejaar 50.000 condooms uit met op de verpakking de afbeelding van zes bedreigde diersoorten.

Condooms voor biodiversiteit

De actie is bedoeld om de publieke opinie te mobiliseren voor de "vernietigende effecten van de menselijke overbevolking" voor het leefmilieu.

De meer dan 600 vrijwilligers van het Center for Biological Diversity zullen op 31 december zowat overal in de VS de ongewone condooms uitdelen. Oudejaarsavond is één van de avonden waarop meer condooms gebruikt worden, argumenteert de organisatie.

"Red de springer"
De wereldbevolking verdubbelde haast sinds 1970 en weldra telt de Aarde zeven miljard mensen. "Die verslavende groei en massale consumptie putten de beperkte grondstoffen van de planeet uit en drijven meer en meer planten en dieren naar de uitroeiing", luidt het.

De condooms worden verpakt in zes verschillende verpakkingen met de afbeelding van een bedreigde diersoort (o.a. ijsbeer, jaguar, gevlekte bosuil), telkens met een aangepaste slogan. Voor een steenkikker uit Zuid-Amerika wordt dat "Gebruik een stopper, red de springer".

Bekijk hier de condooms

Lees meer over:

Onze partners