Concordia-overlevenden krijgen korting op volgende cruise

24/01/12 om 13:45 - Bijgewerkt om 13:45

Costa Cruises biedt alle overlevenden, naast een volledige terugbetaling van de cruise met de verongelukte Costa Concordia, een korting van 30 procent aan voor een van hun volgende vaarten.

Concordia-overlevenden krijgen korting op volgende cruise

© Reuters

Na hun traumatische ervaring met de Costa Concordia, mogen we aannemen dat de passagiers van het gekapseisde schip niet onmiddellijk zullen inschepen voor een nieuwe cruise.

Toch biedt Costa Cruises alle overlevenden, naast een volledige terugbetaling van de cruise met de verongelukte Costa Concordia, een korting van 30 procent aan voor een van hun volgende vaarten. Dat zei een woordvoerder afgelopen weekend aan de Britse krant The Telegraph. Enkele slachtoffers vinden de aanbieding beledigend.

Nachtmerries
Daarnaast houdt het bedrijf dagelijks telefonisch contact met de slachtoffers in de nasleep van de ramp "om na te gaan of ze aan nachtmerries en slapeloze nachten lijden". Maar volgens psychologen kan een dergelijke aanpak postraumatische stress juist uilokken in plaats van het te verlichten.

Een kortingcoupon zal wellicht niet volstaan voor de opvarenden, die hopen via de rechtbank een schadevergoeding te krijgen. Die kan oplopen tot honderdduizenden dollars per passagier.

De dodentol na de schipbreuk op 13 januari voor de kust van het Italiaanse eiland Giglio is ondertussen opgelopen tot 15. Duikers haalden maandag nog wee nieuwe lijken uit het wrak. Het gaat om twee vrouwen. (TE)

Lees meer over:

Onze partners