Hollywood maakt film over eerste kus Obama's

08/12/14 om 09:53 - Bijgewerkt om 09:53

Nu de tweede ambtstermijn van de Amerikaanse president Barack Obama op zijn einde loopt, zijn ook de eerste films over hem in de maak. Al hadden we een enigszins minder frivool onderwerp verwacht.

Hollywood maakt film over eerste kus Obama's

Barack en Michelle Obama © Reuters

De film, getiteld 'Southside With You', vertelt het verhaal van de eerste kus en de daaropvolgende romance tussen Barack en Michelle Obama. 'Southside With You' verwijst naar de plek in Chicago waar het liefdesverhaal tussen het koppel op een zomerse namiddag in 1989 begon. De 27-jarige Obama had toen een vakantiejob bij het advocatenkantoor Sidley Austin in Chicago, waar hij de drie jaar jongere advocate Michelle Robinson het hof maakte.

Na een picknick in het park vroeg Barack Obama beleefd of hij Michelle mocht kussen. Daarna volgde de eerste officiële date met een bioscoopbezoek en drie jaar later, in 1992, trouwde het koppel.

De actrice Tika Sumpter zal de rol van Michelle Obama voor haar rekening nemen, wie de eerste zwarte president van de Verenigde Staten zal vertolken is nog niet bekend.

Gedenkplaat

Het is overigens niet de eerste keer dat de eerste kus van de Obama's vereeuwigd wordt. Op de plek in Chicago waar het gebeurde hangt al sinds 2012 een gedenkplaat.

Het is ook niet de eerste keer dat een presidentiële romance in de cinemazalen te zien zal zijn. In de film W. van Oliver Stone uit 2008 is te zien hoe George W. Bush zijn toekomstige echtgenote, Laura Welch, ontmoet op een barbecue in Texas in 1977.

De Obama's vertellen over hun eerste date:

Lees meer over:

Onze partners