Helikopter repatrieert Jan Hoet naar België

06/07/12 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:22

Jan Hoet (76) wordt met een helikopter gerepatrieerd van het Duitse stadje Soltau naar het AZ van Brugge.

Helikopter repatrieert Jan Hoet naar België

© Belga

Jan Hoet (76) wordt met een helikopter gerepatrieerd van het Duitse stadje Soltau naar het AZ van Brugge. Vandaar wordt hij met een ambulance naar het UZ van Gent gebracht. Hoet is nog in een kunstmatige coma, maar zijn toestand is stabiel, zegt Jan Hoet jr. in Het Nieuwsblad en De Standaard.

"De helikopter is uitgerust met de modernste medische apparatuur. Het gaat om een privétoestel dat speciaal voor zulke ziekentransporten wordt ingezet", zegt Jan Hoet jr. "Er is altijd een risico, maar het is niet de eerste keer dat een patiënt in coma op die manier wordt vervoerd. Het is ook geen lange vlucht: iets meer dan twee uur."

De helikopter werd gisteren nog aangepast om het transport in de best mogelijke omstandigheden te laten verlopen. "Er gaan twee artsen mee zodat er normaal gezien niets kan misgaan. De helikopter vertrekt vrijdagmorgen in Soltau en zal als alles goed gaat omstreeks 12.45 uur in Brugge zijn. Vandaar wordt mijn vader met een ambulance naar het UZ in Gent gereden." Dat reisschema is het gevolg van het feit dat de helikopterlandingplaats in Gent niet is geasfalteerd. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners