Danny Boyle regisseert mogelijk openingsceremonie London Olympics

07/06/10 om 14:22 - Bijgewerkt om 14:22

De regisseur van Slumdog Millionaire moet van de openingsshow in Londen een visueel hoogstandje maken.

Danny Boyle regisseert mogelijk openingsceremonie London Olympics

© Reuters

Het begint een traditie te worden: filmregisseurs die de spectaculaire openingsshows van grote evenementen onder hun hoede nemen.

In 2008 werd de wereld bij de start van de Olympische Spelen in China dankzij de Chinese regisseur Zhang Yimou getrakteerd op een wervelende openingsceremonie.

De organisatoren van de London Olympics 2012 willen, indien mogelijk, nog beter doen. De Britse regisseur Danny Boyle zou naar verluidt in de running zijn om de show in het nieuwe olympische stadion in Stratford in goede banen te leiden.

Volgens velen is Boyle de perfecte man om een brug te bouwen tussen verschillende culturen en een beeld van een open en diverse Britse samenleving te schetsen.

Sloppenwijken

Boyle won een Oscar voor de film Slumdog Millionaire, een visueel indrukwekkende film over een arme jongen uit de sloppenwijken van Bombay die verrassend de quiz 'Who Wants to Be a Millionaire?'wint.

De 53-jarige Boyle, die vlak naast de olympische site woont, is een grote bewonderaar van de Oympische Spelen. "De Spelen zijn een goede zaak voor de East End in Londen", aldus Boyle in de Britse krant The Independent.

Lees meer over:

Onze partners