'Carl was niet altijd de meest loyale collega in de meerderheid'

16/12/11 om 21:29 - Bijgewerkt om 21:29

Carl Decaluwé kreeg vooral felicitaties van collega's uit het Vlaams parlement nadat bekend raakte dat hij provinciegouverneur wordt. Wilfried Vandaele van de N-VA plaatst een meer kritische kanttekening bij het vertrek van Decaluwé.

'Carl was niet altijd de meest loyale collega in de meerderheid'

© Belga

Terwijl Carl Decaluwé veel lof kreeg toegezwaaid van een aantal oppositieleden in het Vlaams parlement nadat bekend werd dat hij naar West-Vlaanderen verkast, krijgt hij nota bene van een lid uit de meerderheid een kleine veeg uit de pan. "Met iemand als Carl in de meerderheid heb je geen oppositie nodig", zo zegt N-VA-parlementslid Wilfried Vandaele.

Oppositieleden Bart Tommelein (Open VLD) en Jurgen Verstrepen (LDD) gooiden over de grenzen van oppositie en meerderheid heen nog overvloedig met bloemetjes naar Decaluwé. Mediaspecialisten Tommelein en Verstrepen vonden in Decaluwé vaak een bondgenoot in hun kritische houding tegenover de VRT.

Dat Decaluwé al eens tegen de stroming van de eigen meerderheid durfde ingaan, was dan weer minder aangenaam voor de meerderheidscollega's van sp.a en N-VA. "Carl was niet altijd de meest loyale collega in de meerderheid met sp.a en N-VA", aldus N-VA'er Vandaele. "Ik zat heel vaak in de bemiddelaarsrol tussen de Kortrijkse kemphanen Philippe De Coene (sp.a) en Carl Decaluwé", aldus Vandaele.

Toch gunt Vandaele zijn collega Decaluwé zijn benoeming als provinciegouverneur. "Als hij elke dag zijn pilletjes neemt, zal hij het ambt ongetwijfeld in sereniteit kunnen waarnemen", aldus Vandaele. (Belga/INM)

Onze partners