Nutella-producent treft regeling voor te vette chocopasta

28/04/12 om 10:14 - Bijgewerkt om 10:14

Producent Ferrero treft een regeling nadat het zich voor een Amerikaanse rechtbank moest verantwoorden, na een klacht van een moeder die niet wist dat Nutella zoveel vetten bevat.

Nutella-producent treft regeling voor te vette chocopasta

© AFP

De fabrikant van Nutella zal in de VS vier dollar per pot van de wereldberoemde chocopasta terugbetalen aan klanten. Producent Ferrero treft een regeling nadat het zich voor een rechtbank moest verantwoorden, na een klacht van een moeder die niet wist dat Nutella zoveel vetten bevat.

Ferrero USA, een filiaal van het Italiaanse moederbedrijf, zal vier dollar betalen voor elke pot van de boterhampasta die werd gekocht in Californië tussen augustus 2009 en 23 januari 2012, of elders in de VS tussen januari 2008 en 3 februari 2012. De schikking die Ferrero trof geldt enkel voor de VS.

De producent van Nutella, dat al bestaat sinds 1944, schikt voor in totaal 3,05 miljoen dollar. Indien het aantal klagers te groot wordt, zal minder per pot worden uitbetaald. Ferrero USA engageert zich ook bepaalde reclameboodschappen over Nutella te wijzigen en de voedingselementen meer in detail te omschrijven.

'Veel verzadigde vetten'

De schikking komt er nadat een moeder uit Californië in februari 2011 klacht indiende omdat Ferrero Nutella volgens haar verkoopt als een voorbeeld van een evenwichtig ontbijt, en gezonder voordoet dan het in feite is. Ze zei in de klacht "geschokt" te zijn toen ze ontdekte dat Nutella volgens haar niet gezond en voedzaam is, maar veel verzadigde vetten bevat.

Ferrero ontkent de beschuldigingen. Een woordvoerder zegt dat de schikking er komt in het belang van het bedrijf. (Belga/INM)

Onze partners