Naakt slapen maakt gelukkig

14/07/14 om 09:47 - Bijgewerkt om 09:47

De resultaten van een enquête van Cotton USA bieden stof tot nadenken voor koppeltjes. Wie naakt slaapt zou gelukkiger zijn dan anderen.

Naakt slapen maakt gelukkig

Slapen © Istock

Er zijn twee soorten koppels op deze aardbol. Zij die in pyjama slapen en zij die voor de naakte billetjes kiezen. En afgaande op een enquête van Cotton USA hebben zij die naakt slapen gelukkigere relaties.

Bij het onderzoek werden 1.000 Britten ondervraagd. Koppels die naakt samen sliepen, bleken meer tevreden te zijn met hun relatie. Met 57 procent van de naakte slapers die zeiden 'gelukkig in de liefde' te zijn, behaalde de groep het hoogste percentage. Minder dan de helft van de pyjama dragende stelletjes voelde zich gelukkig.

Zacht beddengoed leidt tot intimiteit

De verklaring die door Cotton USA geboden wordt, is echter niet zo wetenschappelijk. 'Beddengoed kan heel zacht aanvoelen tegen de huid en openheid en intimiteit tussen koppels bevorderen, wat uiteindelijk tot groter geluk leidt.' Wat had u anders verwacht van een katoenorganisatie?

Uit het onderzoek bleek niet enkel avondkleding invloed te hebben op relaties. Andere dompers hadden te maken met onopgemaakte bedden, vuile was op de vloer, het volledige deken stelen en in bed eten.

'Er zijn vele factoren die het succes van een relatie helpen bepalen, maar een vaak vergeten factor is de toestand van de slaapkamer', aldus Stephanie Thiers-Ratcliffe van Cotton USA in de Huffington Post. (WB)

Lees meer over:

Onze partners