Groene thee verbetert het geheugen

16/04/14 om 19:19 - Bijgewerkt om 19:19

Groene thee helpt niet alleen bij het afvallen, volgens een Zwitserse studie is de thee ook erg goed voor het geheugen.

Groene thee verbetert het geheugen

Groene thee zorgt voor een verbetering van het actieve deel van het geheugen © Reuters

Het actieve deel van het geheugen, dat alle stukjes met elkaar verbindt, verbetert door groene thee te drinken. Daardoor gaat het complete geheugen ook beter werken. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Bazel. De Zwitserse onderzoekers gaven de deelnemers een drankje waar soms groene thee in zat en soms ook niet. De smaak en kleur van het drankje was telkens hetzelfde dus de deelnemers konden niet weten wanneer ze groene thee dronken en wanneer niet.

Beter geheugen, makkelijker leren en meer aandacht

Daarna moesten ze een reeks testen doen die betrekking hadden tot het actieve geheugen. De mensen die groene thee dronken, scoorden beter op de testen. Sterker nog, hun geheugen verbeterde zelfs aanzienlijk. Daarnaast concluderen de Zwitserse wetenschappers dat groene thee eveneens helpt om makkelijker dingen te leren en om de aandacht erbij te houden.

Dat groene thee goed is voor de gezondheid, was al langer geweten. Het helpt om gewicht te verliezen, omdat de thee vochtafdrijvend werkt. Bovendien kan groene thee als vervangingsmiddel dienen van de dagelijkse kopjes koffie omwille van de dosis cafeïne die erin zit, die niet ongezond is maar je wel wakker krijgt. (KVW)

Bron: Spring.uk

Lees meer over:

Onze partners