5 ongewone gezondheidstips die wel degelijk werken

15/10/14 om 14:23 - Bijgewerkt om 14:23

De meeste gezondheidstips zijn erg vanzelfsprekend. Om gewicht te verliezen moet u minder eten en om uitdroging te voorkomen moet u veel drinken. Maar niet alle gezondheidstips zijn zo logisch.

5 ongewone gezondheidstips die wel degelijk werken

Gezonde levensstijl © Istock

De meeste gezondheidstips zijn erg vanzelfsprekend. Om gewicht te verliezen moet u minder eten en meer bewegen. Om meer energie te krijgen, moet u langer slapen en om uitdroging te voorkomen, moet u (wat een verrassing) meer drinken. Nochtans zijn er ook minder evidente tips waardoor u gezonder en gelukkiger door het leven gaat.

1. Drink warme dranken om af te koelen

Wanneer het erg heet is, heeft u ongetwijfeld de neiging om naar een ijskoffie te grijpen in plaats te kiezen voor een dampende warme kop koffie. Maar een heet drankje koelt het lichaam net af. Drinkt u iets warm, dan zal u meer zweet produceren, wat ertoe leidt dat lichaam op een natuurlijke manier afkoelt.

2. Beweeg, ook al bent u moe

Na een lange en vermoeiende dag, is sporten ongetwijfeld het laatste wat u wilt doen. Maar een halfuurtje sporten geeft u net een extra energieboost. Bovendien zal u zich ook mentaal fitter voelen.

3. Relatie verbeteren? Neem afstand

Een overvolle agenda combineren met een relatie is niet altijd eenvoudig. Veel koppels willen hun relatie nieuw leven inblazen door meer tijd samen door te bregen. 'Maar soms is het beter om wat tijd vrij te houden voor jezelf', raadt psychologe Elizabeth Lombardo aan. 'Hierdoor verdwijnt een heleboel stress, wat een relatie alleen maar ten goede komt.'

4. Drink water bij een opgeblazen gevoel

Wanneer u te veel gegeten heeft, lijkt zelfs een glas water leegdrinken een hachelijke opdracht. Toch helpt het om u beter te voelen. Het water zorgt er namelijk voor dat de oplosbare vezels uit de voeding omgezet worden in een 'gel-achtige' substantie waardoor het opgeblazen gevoel verdwijnt.

5. Extra kilo's en toch een maatje kleiner

Hoewel vijftig kilogram spieren uiteraard evenveel weegt dan dezelfde hoeveelheid vet, nemen spieren minder plaats in. Door te sporten, verdwijnt uw vet en krijgt u meer spieren waardoor u na verloop van tijd in een kleinere kledingmaat past. (AVE)

Bron: The Huffington Post

Onze partners