Vader daagt dochter voor de rechter om haar debuutroman

17/12/14 om 01:52 - Bijgewerkt om 01:52

De vader van de Nederlandse schrijfster Emma Curvers daagt zijn dochter voor de rechter om haar debuutroman.

Vader daagt dochter voor de rechter om haar debuutroman

© GF

Hij voelt zich gegriefd door het boek en eist bij de rechter in Amsterdam dat het uit de handel wordt genomen. Ook wil hij een rectificatie in de Volkskrant vanwege een interview dat zijn dochter heeft gegeven, liet uitgeverij Atlas Contact weten.

Curvers (1985) debuteerde in september met "Iedereen kan schilderen", een roman over een slecht functionerend Zuid-Limburgs gezin waarin de instabiele vader Hans Kostons alle aandacht opeist. In het boek lijdt hij aan depressies, psychoses, koopziekte, hypochondrie, vernielzucht en suïcidale neigingen, waar de andere gezinsleden onder lijden. Ze gaan veelvuldig in therapie, afzonderlijk en samen, tot iedereen aan zijn eigen geestelijke gezondheid begint te twijfelen.

In een interview met de Volkskrant gaf Curvers aan dat het hoofdpersonage Hans Kostons deels geïnspireerd is op haar eigen vader. Toch is het boek niet bedoeld om met haar vader af te rekenen, zegt ze tegen de krant. Enkele jaren geleden heeft haar vader het contact met haar verbroken. (Belga/MS)

Onze partners