Stripboekgeschenkdagen 2012

28/02/12 om 17:06 - Bijgewerkt om 17:06

Tijdens de Stripboekgeschenkdagen van 1 tot 11 maart 2012 ligt bij geselecteerde strip- en boekhandels in België en Nederland het Stripboekgeschenk klaar.

Dit extraatje voor stripboekklanten haalt elk jaar de Nederlandstalige strip over het voetlicht. Bij aankoop van twee stripboeken (of een besteding van minimaal 12,12 euro aan strips) krijgt u tijdelijk het album 'Gleevers dagboek 2' van Gerard Leever ter waarde van 8,95 euro cadeau.

Gerard Leever is bij het grote publiek bekend geworden met zijn jeugdstrips 'Suus & Sas', 'Oktoknopie' , De Vloek van Bangebroek en Het Felix Flux-Museum. In 2006 werd zijn werk bekroond met de Stripschapprijs.

Van jongs af aan wist Gerard Leever (1960) dat hij striptekenaar zou worden. Na de middelbare school moest hij in militaire dienst, en daar hield hij een getekend dagboek van bij. Zo begon 'Gleevers dagboek'. Eerst verscheen dat in Striprofiel, later in Stripschrift en Eppo.

Gerard was hiermee zijn tijd ver vooruit, want het was een van de eerste Nederlandstalige autobiografische strips. Het eerste deel van 'Gleevers dagboek' werd in 1997 bekroond met de Stripschappenning. In het Stripboekgeschenk worden Gleevers dagboeken aangevuld met een uitgebreid dossier achtergrondinformatie.

Lees meer over:

Onze partners