Niet Griet Op de Beeck, maar Hendrik Groen wint de NS Publiekprijs

24/11/16 om 09:26 - Bijgewerkt om 09:25

Hendrik Groen heeft met zijn "Pogingen iets van het leven te maken", een boek over het leven van de 83-jarige verteller in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord, de NS Publieksprijs gewonnen.

Niet Griet Op de Beeck, maar Hendrik Groen wint de NS Publiekprijs

© Vera Kok, Wikicommons

Groen is een pseudoniem en alleen uitgeverij Meulenhoff weet van wie. Ook onze landgenote Griet Op de Beeck was met "Gij nu" genomineerd.

De winnaar van de NS Publieksprijs wordt bepaald via de stemmen van de kernjury, bestaande uit 275 jaarlijks wisselende leden, en die van het algemene publiek. Aan de prijs hangt een geldbedrag van 7.500 euro en een sculptuur van Jeroen Henneman vast.

Behalve "Gij nu" van Griet Op de Beeck waren dit jaar ook nog "As in tas" van Jelle Brandt Corstius, "De Amerikaanse prinses" van Annejet van der Zijl, "De verwarde cavia" van Paulien Cornelisse en "Neem een geit" van Claudia de Breij genomineerd.

De uitreiking van de prijs vond plaats in de Nederlandse talkshow "De wereld draait door". Op Groen na waren alle genomineerden daarbij aanwezig. Hij werd vertegenwoordigd door twee senioren die campagne voerden voor zijn boek. (Belga)

Onze partners