Het Groene Boek met Rik Pinxten

26/04/13 om 11:15 - Bijgewerkt om 11:15

Voor de derde keer gaat zondag in Brussel Het Groene Boek door, een literair debatevenement met ecologische thematiek, waar onder anderen Rik Pinxten en Harald Welzer te gast zijn.

Het Groene Boek met Rik Pinxten

© Lies Willaert

Het Groene Boek strijkt zondag voor het eerst neer in het Kaatheater te Brussel. Het brengt literaire schrijvers, zoals Marcel Möring en Joost Vandecasteele, samen met wetenschappelijke experts en denkers, zoals antropoloog Rik Pinxten en socioloog Harald Welzer.

De hele dag door zijn er in het Kaaitheater lezingen en debatten over de realiteit en wenselijkheid van een sociaal-ecologische samenleving. Rik Pinxten ('Kleine Revoluties') en de Duitse sociaalpsycholoog Harald Welzer ('Klimaatoorlogen') zijn er te beluisteren.

Maar ook schrijvers van het slag van Stefan Hertmans, Marcel Möring en Joost Vandecasteele komen meedenken en -praten over de overgang van een industriële dienstensamenleving naar een sociaal-ecologische maatschappij.

De diverse panels hebben het onder andere over 'De Tijdstrijd' (met Jan Blommaert en Stefan Hertmans), 'Alle generaties verontwaardigd?' (met Koen Peeters, Paula Semer en Dirk Barrez), 'Hoe de transitie realiseren?' (met Rik Pinxten) en 'Het klimaat om zeep?' (met Joost Vandecasteele).

FH

Onze partners