Eerste Vlaams-Nederlandse Boekenweek gaat morgen van start

07/03/14 om 11:48 - Bijgewerkt om 11:48

Bij aankoop van minstens 12,50 euro Nederlandstalige boeken krijg je vanaf morgen in de boekhandel het boekenweekgeschenk van Tommy Wieringa er gratis bovenop.

Eerste Vlaams-Nederlandse Boekenweek gaat morgen van start

Tommy Wieringa © GF

In Nederland is de Boekenweek het equivalent van de Vlaamse Boekenbeurs. Vanaf dit jaar wordt de Boekenweek, onder impuls van de Nederlandse Taalunie, ook doorgetrokken naar Vlaanderen. Concreet resultaat: het Nederlandse Boekenweekgeschenk - 'Een mooie jonge vrouw', een novelle van Tommy Wieringa(zie afbeelding) - krijg je ook in de Vlaamse boekhandels vanaf zaterdag 8 maart gratis bovenop de minimumaankoop van 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken.

Wieringa en vrienden

Om de start van de Boekenweek ook in Vlaanderen enige luister bij te zetten komt Tommy Wieringa op zondagavond 9 en 16 maart naar de Antwerpse Arenbergschouwburg (vanaf 20.15u), respectievelijk de Gentse Vooruit (vanaf 20u) om er samen met zijn preferente literaire vrienden een feestje te bouwen. Aan Vlaamse kant nodigde Wieringa Peter Terrin en Maud Vanhauwaert uit. Ook Spinvis en Menno Wigman zijn telkens van de partij.

De Boekenweek loopt van zaterdag 8 maart tot en met zondag 16 maart. Ook daarna krijg je in de Vlaamse boekhandel Wieringa's Boekenweekgeschenk mee zolang de voorraad strekt, zoals dat heet.

Primaverba

De Standaard Boekhandel-keten organiseert ondertussen gedurende de hele maand maart, samen met de collega's van Knack Focus, de boekenmaandactie Primaverba. De 25 beste romans uit het voorjaar, die in Knack Focus in maart aan bod komen, krijgen daarbij een duwtje in de rug. Bij aankoop van één van die 25 titels, scoort de consument extra punten op z'n Standaard Boekhandel-klantenkaart én maakt hij kans op gratis boekenpakketten en verrassingsgeschenken.

Frank Hellemans

Onze partners