Congo-namiddag met David Van Reybrouck

- Bijgewerkt op

Naar aanleiding van de verjaardag van de onafhankelijkheid wijdt Vrijstaat O. op 2 mei een Salon aan de geschiedenis van Congo van 'vandaag tot morgen'. Centrale spil is archeoloog-schrijver David Van Reybrouck.

'Congo. Een geschiedenis' van David Van Reybrouck wordt pas op 3 mei officieel gepresenteerd. Al een dag vroeger - op zondag 2 mei - praat Knack-journalist Joël de Ceulaer met de auteur over zijn boek in Oostende om 15u. Dit gesprek kadert in een themanamiddag over de geschiedenis van Congo.

In het artistiek deel worden er fragmenten getoond uit de recente documentaire 'Cemetery State' van Filip De Boeck over het alledaagse leven in Kinshasa en meer bepaald in Kintambo, een voormalige begraafplaats in de sloppenwijken. Daarnaast leest de Congolese acteur en theaterdirecteur Papy Mbwiti voor uit 'Missie' (de bekroonde theatermonoloog op basis van getuigenissen van Vlaamse missionarissen) en gaat in gesprek met auteur Van Reybrouck.

Gastheer en moderator Joël De Ceulaer brengt Jo De Neckere, reeds decennia 'pater missionaris van Afrika', beter bekend als 'witte pater' en de Vlaamse Congolees en antropoloog (KULeuven) Zana Etambala rond de tafel naast Van Reybrouck zelf voor een kritische vragenronde met antwoorden uit eerste hand.

Meer info over het Salon vindt u hier.

(bron: persbericht Vrijstaat O.)

Frank Hellemans

Lees meer over:

Mediaclub aanbiedingen

Onze partners

BOBEX

Offerte vergelijk

Op zoek naar een telefooncentrale? Ontvang 4 offertes binnen 48u en vergelijk!

Generali

Brandverzekering

Een maximale bescherming voor u, uw gezin, uw spullen en uw woning.

Parship

Dating met Parship

Vind de partner die echt bij je past.

CIAO

Goedkoper kopen met Ciao

Vind, vergelijk en koop tegen de beste prijs.

Generali

Autoverzekering

Nieuwe wagen? Kies de volledige bescherming voor u en uw wagen bij Generali!