Vlaams Belang daagt Kristof Calvo voor rechter vanwege beschuldiging van racisme

19/05/14 om 16:45 - Bijgewerkt om 16:54

Barbara Pas, de fractieleidster van Vlaams Belang daagt Groen-parlementslid Kristof Calvo voor de rechter. Tijden een debat noemde Kristof Calvo haar een racist.

Vlaams Belang daagt Kristof Calvo voor rechter vanwege beschuldiging van racisme

Kristof Calvo (Groen) © Belga

Vlaams Belang fractieleider in de Kamer, Barbara Pas, heeft besloten om Groen-politicus Kristof Calvo te laten dagvaarden. Dat schrijft deredactie.be. Aanleiding is een debat tijdens het verkiezingsprogramma Terzake14, waarin Calvo Pas aanduidde een als racist.

Tijdens de uitzending werd verwezen naar de veroordeling in 2004. "Ik ben geen racist, ik voel me niet aangesproken", zei Pas. Waarop Calvo repliceerde: "U bent wel een racist en racisme is geen kinderspel, het is een misdrijf."

Pas vindt dat de uitlatingen van Calvo haar tasten in haar eer. Daarom eist ze een morele schadevergoeding van 1 euro. "Racisme is een ernstig misdrijf waaraan ik mij nooit heb bezondigd. En dat zal ik ook nooit doen."

Calvo staat naar eigen zeggen nog steeds voor 100 procent achter zijn uitspraak. "Vlaams Belang blijft zich voortdurend schuldig maken aan racisme. Het is de plicht van elk democratisch politicus om dat te aankaarten", reageert hij. (AVE)

Onze partners