Verkrachter Citadelpark: KI vindt geen procedurefout

20/02/14 om 12:55 - Bijgewerkt om 17:11

De verdachte die drie verkrachtingen in het Gentse Citadelpark bekende, vroeg zijn vrijlating wegens een vermeende procedurefout. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) vond geen procedurefout en verlengde de aanhouding van de verdachte.

Verkrachter Citadelpark: KI vindt geen procedurefout

Citadelpark Gent © BELGA

De 20-jarige man die drie verkrachtingen in het Citadelpark in Gent bekende, heeft zijn voorlopige vrijlating gevraagd omdat er een procedurefout zou gemaakt zijn.

De man wordt verdacht van verkrachtingen op 4 september, 27 september en 14 januari in het Citadelpark. Hij zat in voorhechtenis sinds zijn arrestatie na de feiten op 14 januari, maar legde pas bekentenissen af na confrontatie met het DNA-onderzoek.

De raadkamer verlengde twee weken geleden zijn aanhouding, maar de verdachte tekende beroep aan tegen die beslissing. Voor de Gentse KI vroeg hij zijn voorlopige vrijlating op basis van procedurele elementen.Het zou gaan om een vermeende onregelmatigheid bij het verhoor, maar de verdediging van de verdachte wil nog geen commentaar geven.

De KI vond geen procedurefout en verlengde de aanhouding. Door de beslissing blijft de verdachte nog minstens twee weken in de cel. Mogelijk wordt er cassatieberoep aangetekend tegen de beslissing van de KI, zegt advocaat Frank Scheerlinck. (Belga/EE/TE)

Lees meer over:

Onze partners