Verdachte koffer aan Vlaams Parlement onschadelijk gemaakt

17/12/11 om 13:03 - Bijgewerkt om 13:03

Het Vlaams Parlement en omgeving in het centrum van Brussel is een korte tijd afgesloten omdat er in de buurt een verdacht pakket was opgemerkt.

Verdachte koffer aan Vlaams Parlement onschadelijk gemaakt

© Image Globe

Het Vlaams Parlement en omgeving in het centrum van Brussel is een korte tijd afgesloten omdat er in de buurt een verdacht pakket was opgemerkt. De ontmijningsdienst van het leger heeft het pakket intussen onschadelijk gemaakt.

Rond 9.30 uur werd ter hoogte van het nummer 21 van de Leuvensesteenweg in Brussel een reiskoffer opgemerkt waaraan elektrische bedrading was vastgemaakt.

De Brusselse politie stelde onmiddellijk een veiligheidsperimeter in en zette de weg af tussen de Drukpersstraat en de Ijzerenkruislaan. In het gebouw van het Vlaams Parlement was op dat moment een evenement aan de gang. De aanwezigen werden niet geëvacueerd maar werden overgebracht naar een ander gedeelte van het gebouw.

DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, kwam ter plaatse en besloot na onderzoek om de koffer onschadelijk te maken.

Eenmaal dat gebeurd was, bleek dat de personen die de koffer hadden achtergelaten er alles aan gedaan hadden om de inhoud er verdacht te laten uitzien. Wat die inhoud precies was, kon de Brusselse politie niet meedelen. Het Brusselse parket onderzoekt de zaak. (Belga/KVDA)

Onze partners