Vande Lanotte legt op 3 januari nota voor

22/12/10 om 11:59 - Bijgewerkt om 11:59

Op 5 januari wil de koninklijk bemiddelaar weten of de zeven partijen op basis van die nota voort willen onderhandelen.

Vande Lanotte legt op 3 januari nota voor

© Belga

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) legt op 3 januari een onderhandelingsnota voor aan de zeven onderhandelende partijen. Die krijgen tot 5 januari de tijd om te laten weten of ze op die basis willen voort onderhandelen.

De nota zal handelen over de staatshervorming in haar geheel. Vande Lanotte bevestigde woensdag dat de nota waaraan hij werkt breder is dan de financieringswet, maar ook zal gaan over Brussel-Halle-Vilvoorde, de bevoegdheidsoverdrachten en de financiering van Brussel.

De bemiddelaar neemt zich voor de nota op maandag 3 januari aan N-VA, CD&V, PS, CDH, SP.A, Groen! en Ecolo voor te leggen. Ze krijgen van Vande Lanotte tot 5 januari de tijd om te beslissen of ze op basis van die nota voort willen onderhandelen.

Donderdag vergadering met Franstalige partijen

Vande Lanotte zegt bijna klaar te zijn met een ontwerp van onderhandelingsnota. Hij wil er in de loop van de week de laatste hand aan leggen.

Met het oog daarop waren er woensdag nog 'technische' vergaderingen over justitie en de financieringswet gepland. Donderdag staat er ook nog een technische vergadering met Groen! en Ecolo op het programma.

Donderdagnamiddag om 16 uur heeft Vande Lanotte dan een afspraak met de voorzitters van PS, CDH en Ecolo. Vrijdag wil de bemiddelaar klaar zijn met zijn nota, waarvan hij de inhoud in de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar bij de zeven partijvoorzitters afzonderlijk wil aftoetsen. Dat moet dan op 3 januari uitmonden in een definitieve nota.

Onze partners