Treinbotsing Wallonië: zwarte doos teruggevonden

07/06/16 om 11:53 - Bijgewerkt om 12:52

De zwarte doos van de passagierstrein die zondagavond botste met een goederentrein, is teruggevonden. Het parket is nog altijd bezig met een onderzoek naar het ongeval.

Treinbotsing Wallonië: zwarte doos teruggevonden

© Belga

De zwarte doos van de passagierstrein die zondagavond betrokken was bij het dodelijke ongeval in Saint-Georges-sur-Meuse is teruggevonden. Dat vernam Belga dinsdag uit goede bron.

De trein kwam zondag rond 23 uur in botsing met een goederentrein op de lijn 125 Namen-Luik. Bij het ongeval vielen drie doden en tien gewonden.

Het parket onderzoekt de zaak. De gegevens zijn nu opgestuurd voor verder onderzoek. Zo lang de resultaten van dit onderzoek niet gekend zijn, zal het gerecht niet communiceren, laat het parket nog weten.

Ondertussen zijn de bergingswerken nog steeds bezig. Ook de schade aan de sporen moet nog gerepareerd worden.

Vader overleden bestuurder gaat klacht indienen

Robert D., de vader van de treinbestuurder die zondagavond omkwam bij het treinongeval in Saint-Georges-sur-Meuse, gaat een klacht indienen. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws, de kranten van Sudpresse en La Dernière Heure.

"Ik ga me burgerlijke partij stellen. Omdat ik tot op het bot wil laten onderzoeken wat er gebeurd is en waarom mijn zoon moest sterven", aldus D. in een interview. "Dat is het laatste dat ik voor hem kan doen. Er is op identiek dezelfde plek een gelijkaardig ongeval gebeurd in 2008. Dat is toch niet normaal?"

(Belga/JH)

Onze partners