Stormweer op komst

06/02/16 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:33

Maandag wordt stormachtig met mogelijk windstoten tot honderd kilometer per uur.

Stormweer op komst

© YOUTUBE

Het blijft zaterdagmiddag droog met geregeld zon. De zuidelijke wind waait matig tot vrij krachtig, aan zee soms krachtig, met pieken van 50 tot 65 kilometer per uur. De maxima bedragen 8 graden in de Ardennen en ongeveer 12 graden elders.

Zaterdagavond zijn er tijdelijk nog opklaringen. 's Nachts neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten gevolgd door regen. Er staat een stevige zuidenwind. De minima schommelen tussen 4 en 8 graden.

Zondagochtend is het zwaarbewolkt met regen die snel wegtrekt naar Duitsland. Nadien is er ruimte voor zon maar is er ook kans op enkele lokale buien. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust komt een krachtige wind te staan. De maxima variëren van 7 graden in Hoog-Belgie tot zowat 10 graden in de andere regio's.

Onstuimige nacht van zondag op maandag met regen, veel wind en zware windstoten. Op zee stormachtige wind tot storm, met een kracht van 8 tot 9 Beaufort.

In het begin van de volgende week is het bewolkt met regelmatig regen en vooral maandag veel wind, met kans op zeer zware windstoten van 90, misschien wel 100 kilometer per uur.

Woensdag is er af en toe zon maar ook enkele buien. In de tweede helft van de week blijft het wisselvallig en vrij zacht. De middagtemperatuur schommelt vrijwel iedere dag rond 8 graden. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners