Seksisme op straat: Brussel deelt boetes van 250 euro uit

28/07/12 om 09:07 - Bijgewerkt om 09:07

De stad Brussel deelt vanaf september administratieve sancties (GAS) uit aan wie vrouwen lastigvalt op straat. Het gaat om boetes van 250 euro.

Seksisme op straat: Brussel deelt boetes van 250 euro uit

Dat spraken het stadsbestuur en het parket van Brussel af, zo melden verschillende media, na de uitzending van een documentaire waarin filmmaakster Sofie Peeters aantoont hoe wijd verspreid het probleem van seksuele intimidatie is.

De Brusselse politie doet naar aanleiding van de documentaire zelfs een oproep: "Kom naar ons met uw klacht", zegt woordvoerster Ilse Van der Keeren. "Dan kunnen wij met een onderzoek starten. Wij noemen dit geen klein vergrijp en nemen alle klachten ernstig."

"Moeilijk te bewijzen"

'Femme de la rue' ging donderdag in première in Brussel. De documentaire van Sofie Peeters, laatstejaarsstudente van het RITS, gaat over seksuele intimidatie in de straten van onze hoofdstad.

De documentairemaakster zelf is niet enthousiast over de boetes omdat seksuele intimidatie moeilijk te bewijzen is. "Je kan zo'n man moeilijk meenemen naar het politiebureau en hem vragen om nog eens te herhalen wat hij net naar je riep", zegt Peeters. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners